Въпреки че Стефан Данаилов е роден през декември, честванията за 80-годишнината

...
Въпреки че Стефан Данаилов е роден през декември, честванията за 80-годишнината
Коментари Харесай

С "Ламбо сафари" започват чествания в памет на Стефан Данаилов

Въпреки че Стефан Данаилов е роден през декември, честванията за 80-годишнината на обичания артист и възпитател (починал на 27 ноември 2019 г.) ще стартират още в сряда. 

По нетрадиционен метод в София ще се даде началото на националната стратегия, обвързвана с юбилея. С „ Ламбо сафари " на 15 юни от 10,30 часа в градинката пред Народния театър ще стартира разходка из знакови места в София - здания, учебно заведение театри, градини - през персоналната биография на софиянеца Стефан Данаилов. Това е първата сходна обиколка, обвързвана с биографията на български артист. Подобни " сафарита " са традиционна част от културния календар на градове като Стокхолм ( Ингмар Бергман, Грета Гарбо) и Париж (Салвадор Дали, Едит Пиаф).

Някои от основните точки са градинката „ Кристал ", където Данаилов среща огромната си обич Мария; НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов ", където Мастъра, както го наричаха студентите, учи и преподава; „ Докторската градина ", в която се снимат подиуми от първия филм с присъединяване на ученика Стефан Данаилов „ Следите остават " по Павел Вежинов... Гид в това пътешестване през времето и спомените ще бъдат известни студенти на Мастъра, които през днешния ден са към този момент одобрени артисти - Силвия Лулчева, Дарин Ангелов, Влади Въргала и други.

С съвсем 100 функции на огромния и дребния екран Стефан Данаилов си остава най-сниманият български артист досега. С превъплъщенията си в „ Иван Кондарев ", „ Борис ", „ Дами канят ", „ Черните ангели ", „ Иконостасът ", сериали като „ На всеки километър ", „ Стъклен дом ", „ Октопод " и „ Фамилията " той продължава да живее в спомените на публиката и след гибелта си.

Богатата стратегия от събития, отдадени на Данаилов, включва и нов документален филм за него, книга, галерия, спектакли с негови студенти и церемония вечер в Народния спектакъл „ Иван Вазов ". Програмата на честванията е основана от Росица Обрешкова и Георги Тошев и се осъществя със съдействието на Столичната община, Българската национална филмотека и Народния спектакъл. 

Част от програмата е и новият официален сайт на (за) Стефан Данаилов  , който ще събере архива на артиста и ще осведоми феновете му за събитията, свързани с юбилея.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР